top of page

Papageno
(einde in zicht van dit project)

Papageno, door De Machienerie is, een totaalconcept geïnspireerd op de opera “Die Zauberflöte” van Mozart. Het is een verhaal waarin de liefde en het licht de duisternis verdrijven.

 

Tijdens een avondwandeling nemen we de bezoekers mee in een betoverende wereld vol lichtjes en vuur en maken ze kennis met verschillende personages zoals De Koningin van de Nacht, Papageno de vogelvanger en Prins Tamino.

Papageno1.jpeg
1536588228453.jpg

het verhaal

 

De Koningin van de Nacht is steeds op zoek naar Enigen – de laatste der diersoorten. Zolang er Enigen zijn, voelt de Koningin zich niet eenzaam. Regelmatig stuurt ze haar dierenvanger Papageno op pad om de laatste overgebleven exemplaren van een soort te vangen en tot bij haar te brengen in het Paleis der Duisternis. Zolang er Enigen zijn zal de Koningin leven, maar elke keer als er een Enigen sterft, sterft ook een deel van haar.

 

De Koningin van de Nacht heeft een dochter, de Maan. Wanneer deze na een lange dag verdwenen blijkt de zijn en niet aan de hemel staat, vraagt de Koningin aan Prins Tamino om de Maan te redden van haar ontvoerder en ze terug te brengen naar het Paleis der Duisternis. De Maan is immers haar enige lichtpunt in de duistere Nacht. Prins Tamino, die betoverd is door de schoonheid van de Maan, vertrekt dadelijk op zoektocht. Papageno wordt opgedragen Tamino te vergezellen en meteen ook verder te zoeken naar Enigen. De dierenvanger vreest de Nacht en durft een opdracht als deze niet te weigeren.

 

Nu haar dochter verdwenen is, voelt de Koningin van de Nacht zich eenzamer dan ooit. Enkel de Zoo van Enigen kan haar troost bieden.

Tijdens hun tocht komen Papageno en Prins Tamino er al gauw achter dat de Maan niet ontvoert is maar juist ontsnapt aan het juk van de Koningin van de Nacht. 

Avondwandeling met licht- en 

vuurinstallaties

 

De Machienerie vertaalt dit mysterieuze verhaal al enkele jaren naar beeldende installaties. Ook komend winterseizoen voorzien we een hernieuwde versie van Papageno, waarin (vuur)artiesten en installaties worden gecombineerd en samen zorgen voor magische momenten. 

 

In overleg kleden we uw evenemententerrein of winterwandeling aan met 6 verschillende vuur- of lichtplateaus, zoals o.a. hangende vuurkorven met prachtige bloemenpatronen, slingers van lampenkappen om het pad te verlichten en balancerende vuurbollen. Door gebruik te maken van poëtische lichtinstallaties creëren we een feeërieke sfeer.

 

Naast de vuur- en lichtinstallaties verschijnen her en der bijpassende personages op het pad of tussen de bomen die het plaatje vervolledigen. Ze verzorgen korte vuuracts en doorlopende animatie tijdens de wandeling.

Met steun van

de schorre.png
bottom of page