top of page
Machienerie-1 (1).jpg

Atelierwerking 

De focus van De Machienerie ligt al vanaf zijn ontstaan op het bouwen zelf. Het bouwen behoort tot zijn DNA. In die zin is een creatie geen evident proces, omdat het beeldende aspect cruciaal is voor het al dan niet slagen van een project. Heel wat technisch-bouwkundige hindernissen moeten telkens weer worden overwonnen, aangezien de ambitie van de compagnie ook ligt op het verder uitbreiden van expertise.

Het soort concentratie dat hier vereist is, is anders dan deze in een creatie waar de nadruk ligt op het artistieke onderzoek en de fysieke uitwerking ervan. Wat niet wil zeggen dat deze twee elementen niet aanwezig zijn in een productieproces. De verhouding ligt hierin alleen anders.

 

Het ontwikkelen van een eigen unieke beeldtaal die helpt in de zoektocht naar theatrale interventies, narratief en dramaturgie, personages. Dit artistieke proces blijft voortgaand, er wordt steeds bijgeschaafd waar nodig.

 

Artistieke vrijheid is essentieel.

 

De Machienerie geeft met zijn poëtische en theatrale installaties een positieve uitstraling aan de ruimtelijke omgeving. De impact die het werk heeft op stedelijke contexten is aantrekkelijk voor de verschillende spelers in het kunstenveld.

Lierelei_door_de_machienerie_1.jpg

Lierelei - Lier

Wat ooit begon met een buitengewone vraag, kwam in het atelier van De Machienerie tot leven.

In alle stilte bouwde De Machienerie twee jaar een fabeldier, een reus, de Lierelei op vraag van De Gezellen van 't Groot Volk. Een 'beest' opgebouwd uit drie Lierse elementen; het Lierse palingdraaien, de Lierse duivenmarkt en het privilege van de schapenmarkt.

Lees meer

Mammoet - Hoboken

"In Hoboken is een wel heel bijzondere vondst gedaan. In Park Broydenborg zijn restanten van een mammoet teruggevonden. De groendienst van het district stootte tijdens onderhoudswerken op de overblijfselen van het dier.

 

Het hele weekend worden er archeologische opgravingen verricht."

Lees meer

DSC03570.jpg
Wintervuur 2020 jonathansmet38.jpg

Orangerie

Een "oranjerie" werd gebouwd om te kunnen pronken met de dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Wel nu, deze unieke mobiele Orangerie, opgetrokken uit honderden handgemaakte glas in lood raampjes, werd aan zich gebouwd om mee te pronken als pareltje voor uw evenement! 

 

Lees meer
 

Kraken

Deze splinternieuwe attractie heet  Kräken, naar een groot fabeldier dat in de zee leeft. De scheepjes van deze schommelinstallatie zijn voorzien van mythische zeemonsters die je alsmaar hoger laten vliegen.

Lees meer

Kraken 3.jpg
bottom of page