top of page

Les animaux perdus

In het verhaal van “Les animaux perdus” wordt het dierencircus op een eigentijdse manier weergegeven, met een grote knipoog naar de uitgestorven circuscultuur. We dompelen de toeschouwer onder in een totaalervaring waarin poëtisch beeldende installaties, circusdisciplines en klassieke muziek hand in hand gaan.

 

De Machienerie gaat aan de slag met de creatie van een hele nieuwe circus beleving. We hebben het hier over een voorstelling zonder de alledaags, gekende circuscode. Geen zaal noch tent, geen klassieke opstelling of het verwachtingspatroon van een hedendaagse voorstelling. Het is een totaalsfeer en beeldende voorstelling die we creëren. De toeschouwers gaan zelf deze wereld beleven. 

 

De klassieke muziek heeft als oorsprong Le Carnaval des Animaux - Grande Fantaisie Zoölogique ("Het Carnaval der Dieren") uit 1886. Dit is een 14-delige compositie voor ensemble of klein orkest van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921). In deze onuitgegeven compositie (tijdens zijn leven) beeldt Sain-Saëns een aantal dieren uit. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend, maar ook zeer treffend, weergegeven worden.

affichebeeld.jpg

- Première december 2024 -

Putteke Winter, De Schorre (Boom)

Met steun van

288cbb_218eaf1d4af3466984aa75c97e7b0b15~
de schorre.png

Tax Shelter

logo.cirklabo.png
logo.png
download.png
bottom of page